Ανοιχτό σεμινάριο: Η περιβαλλοντική κρίση στη δεκαετία που έρχεται (βίντεο)

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου Εισαγωγή στη Διεθνή Περιβαλλοντική Πολιτική το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών σας προσκαλεί στο ανοιχτό σεμινάριο με τίτλο Η περιβαλλοντική κρίση στη δεκαετία που έρχεται, το οποίο θα γίνει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στις 7μμ, στο χώρο του Ινστιτούτου (Ι. Δραγούμη 24).

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την πολυεπίπεδη περιβαλλοντική κρίση, προωθώντας την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις θεωρητικές και πρακτικές πιθανές λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα και τις συνέπειες του αυξημένου ρυθμού απώλειας ειδών, τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τις πιέσεις που δέχονται, και τις νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Εισηγητές:

Ο Αστέριος Τσιουμάνης σπούδασε αγροτική οικονομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και περιβαλλοντική οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 2004 από το Αριστοτέλειο για τη διατριβή του πάνω στην ερμηνεία των στάσεων των καταναλωτών απέναντι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Έχει διδάξει σε αρκετά επιστημονικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα τελευταία έξι χρόνια παρακολουθεί, μέσω του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Αειφορική Ανάπτυξη, από κοντά τις εξελίξεις στις σημαντικότερες διεθνείς περιβαλλοντικές συμφωνίες.

Η Έλσα Τσιουμάνη είναι νομικός (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο δημόσιο (ΑΠΘ) και το ευρωπαϊκό (College of Europe) δίκαιο. Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ερευνητικό αντικείμενο το ευρωπαϊκό δίκαιο και τη νομοθεσία του απέναντι στη σύγχρονη βιοτεχνολογία, και τις επιπτώσεις της βιοτεχνολογίας στην υγεία και το περιβάλλον. Εργάζεται από το 1999 στο Διεθνές Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (IISD, Canada) και τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι η βιοτεχνολογία, η βιοασφάλεια και οι γενετικοί πόροι και τα περιβαλλοντκά δικαιώματα.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 7.00μμ

Είσοδος: Ελεύθερη

Δείτε παρακάτω τα βίντεο από την εκδήλωση:

μέρος α’

μέρος β’