Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Podcast

  • από

Tempus, το podcast του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών – TIESS παρουσιάζει θέματα τα οποία σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και διάφορα αν-επίκαιρα ζητήματα πάνω στη φιλοσοφία, τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, την πολιτισμική κριτική και τον κινηματογράφο, το περιβάλλον και τα κρίσιμα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι, μεταξύ πολλών άλλων.

1. To πρώτο podcast φιλοξενεί την εικαστικό, ερευνήτρια και καθηγήτρια Καλών Τεχνών Αντιγόνη Πασίδη.

Με την Αντιγόνη συζητάμε θέματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, τα οποία εξετάζονται αναλυτικότερα στο σεμινάριο που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, με τίτλο: Έννοιες, κινήματα και επιτελέσεις της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

https://open.spotify.com/episode/3rE5WAmrkjUEBZFFOufAE3

2. Στο 2ο επεισόδιο φιλοξενούμε τον κριτικό κινηματογράφου, συγγραφέα και μεταφραστή Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.

Με τον Αλέξανδρο συζητάμε για τον κινηματογράφο, την πολιτιστική βιομηχανία, το υψηλό και το χαμηλό και τις αισθητικές ιεραρχίες του κινηματογραφικού γούστου, μεταξύ άλλων, με αφορμή το σεμινάριο θα κάνει στο Ινστιτούτο με τίτλο: «Η κουλτούρα των εικόνων: κινηματογραφική θεωρία και πολιτισμική κριτική» που ξεκινάει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 7μμ.
Μουσική: Totsuko, thecloudismysteed (feat. illy) από το E.P. als das Kind Kind war.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Περράκης

https://open.spotify.com/episode/4RsNq0NkkJ9TUH4EKeDjEQ?si=ed8e1f757b884678

3. Στο 3ο επεισόδιο φιλοξενούμε τον Βαγγέλη Λιότζη, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με σπουδές στην πολιτική και κοινωνική ανάλυση και μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του πάνω στη σύγχρονη σεξουαλικότητα.

Το 2019 παρουσίασε στο ινστιτούτο το σεμινάριο «Σεξουαλικότητα και επικοινωνία», ενώ άρθρο του δημοσιεύθηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικoύ Tempus.

Με τον Βαγγέλη συζητάμε, μεταξύ άλλων, για την πορνογραφικοποίηση και τις σπουδές πορνό, τη σχέση σεξουαλικότητας και εξουσίας και τον (αμφίθυμο) σεξισμό.

https://open.spotify.com/episode/56hl6i176phY41EBqnNDf7
Ετικέτες: